--------------------------------------------------------------------------------------
|
400 gram bulgur 6 dl. vand 80 gram fersk kyllingebryst Olie 50 gram svesker 50 gram rosiner 50 gram mandler (hakkede) 1 dl. æblejuice 1 dl. vand 1 tsk.oregano Salt og peber |
1.Kødet skæres i strimler/tern 2.Kog bulguren i letsaltet vand i ca. 5minutter. Gryden holdes varm. 3.Kyllingestykkerne, sveskerne, rosinerne og de hakkede mandler svitses i olien. 4.Juice og vand tilsættes. Kog indtil kyllingen er gennemkogt. 5.Retten er klar. |
Kartoffelmospulver til 3 personer 1 håndfuld soltørrede tomater 150 gram parmesanskinke Paprika Salt og peber |
Skinke og tomater skæres i strimler Varm letsaltet vand til kartoffelmospulveret til kogning. Skinke og tomatstrimler tilsætttes og gennemvarmes. Kartoffelmospulveret tilsættes og piskes. Retten er klar. |
400 gram pasta 2,5 dl fløde (evt. kaffefløde) 2,5 dl cremefraiche 200 gram Gorgonzola Reven muskatnød Peber |
1.Kog pasta i letsaltet vand i 5 minutter. Lad den trække under låg indtil resten er færdigt (ca.5 minutter) 2.Smuldr Gorgonzolaen i en gryde og tilsæt fløden. Lad osten smelte over svag varme under omrøring. 3.Rør cremefraichen i. Smag til med muskat og peber. 4.Retten er klar. |
300 gram ris 5,5 dl. vand 1 løg Olie 1 stor tsk. karry 4 skiver bacon 1 gulerod 50 gram selleri 100 gram tørrede abrikoser 1 peberfrugt (rød) Ingefær (revet) 2 dl. vand 1 spsk skummetmælkspulver Salt |
1.Løget snittes fint. 2.Baconen skæres i strimler. 3.Abrikoser, gulerod, selleri og peberfrugt skæres i små stykker. 4.Kog risen i letsaltet vand i 5 minutter. Gryden holdes varm. 5.Svits løg og karry i olie i en gryde. 6.Tilsæt baconstykkerne og steg dem. 7.Tilsæt abrikoser, gulerod, selleri og peberfrugt til gryden. 8.Tilsæt lidt reven ingefær. 9.Tilsæt vand, skummetmælkspulver og salt. Lad det koge et par minutter. 10.Retten er klar. |
Kartoffelmospulver til 3 personer 1 brev champignonsovs 1 liter vand 1/2 dl røde linser 1/2 dl. tørrede svampe/champignon 1porre 150 gram skært oksekød 1 fed hvidløg Basilikum Salt og peber |
1.Oksekødet skæres i strimler 2.Porren skæres i ringe 3.Oksekødet steges ved kraftig varme. 4.Porreskiverne svitses kort med. 5.Sovsepulveret tilsætttes. 6.Vandet tilsættes 7.Linser, svampe og hvidløg tilsættes. Det hele simrer i 10-15 minutter. 8.Kartoffelmosen laves. 9.Retten er klar. |
1 lille løg
1 grøn peberfrugt
Hvidløg (1 fed)
1 dåse hk.tomater med chili á 400g
2-3 æg
Revet ost
Brød (f.eks. toastbrød)
Kan suppleres med bacon og pølsestykker.
Så startes med at stege bacon i små tern. |
1. Hak løget og peberfrugten fint. 2. Steg løg og peberfrugt til de er bløde. 3.Tilsæt hvidløg (knust eller finthakket). 4.Hæld tomaterne i og lad det simre uden låg i 10 minutter. 5. Lav huller i tomatsaucen og slå æggene ud i dem. Steg forsigtigt indtil æggene er stegte. 6. Drys ost over og steg under låg indtil osten er smeltet. 7. Server med sprødt brød (evt. ris eller kartofler). |
1 stort løg Champignon (evt. på dåse) Smør/olie 3-400g oksekød i tynde strimler Creme Fraiche (ca.250 ml 18%) 400g pasta |
1. Hak løget fint. Snit champignon. 2. Steg det kød, løg og champignon på en pande hver for sig og bland det hele i en gryde. 3. Bland creme fraiche i gryden, og smag det til med salt og peber. Lad det simre lidt i gryden. Hold det varmt. 4. Kog pastaen i en gryde efter forskrifterne. 5. Til sidst justeres tykkelsen af grydens indhold ved at tilsætte en smule vand fra pastaen. Det varmes op. |
1 løg 3-400g hakket kød Olivenolie Tørrede abrikoser evt.rosiner (ca.1,5 dl) 50g pinjekerner kanel couscous (ca.2,5 dl) 1 bouillonterning |
1. Hak løget 2. Steg kød og løg i olivenolie i to omgange. Det stegte hældes i den største gryde 3 Hak abrikoser (el. rosiner) groft. 4. Tilsæt de hakkede frugter, pinjekerner og kanel til gryden med kød og løg. Varm det op. Tag det af varmen og hold det varmt. 5. Kog ca.4 dl vand i en gryde. Opløs bouillonterningen. Hæld couscous i. Stil det til side i 5 minutter. Imens simrer kødblandingen over blusset. 6. Couscous hældes i kødblandingen under omrøring. Det kan være nødvendigt at tilsætte mere vand. Lad det simre i 5-10 minutter. Smag til. |
Hvidløg (1 fed) Persille Olivenolie 1-2 dåser tun Citronsaft 250 g pasta Parmesanost |
1. Hak persillen og hvidløget. Steg det i få minutter på panden i olien. 2. Tilsæt drænet tun og lad den stege det lidt med. 3. Tilsæt citronsaft. Hold det varmt. 4. Kog pastaen efter anvisningerne på pakken. Hæld vandet fra og tilsæt tun/persilleblandingen. Smag til med salt og peber. 5. Tilsæt parmesanost og evt. lidt mere olie. |
Æblerne bør skæres i mindre stykker end på billedet. Halv så store
Bemærk billedet til højre. En ekstra pande som låg.
|
|
2-3 æg Kondenseret mælk (2-3 spsk.) 1-2 æbler, pærer eller bananer Smør Evt.cognac |
1. Pisk æg og mælk sammen. 2. Snit frugterne og sted dem forsigtigt bløde i smørret. 3. Tilsæt æggeblandingen. Når den er stivnet, vendes det hele på panden. Drys evt. med cognac. |
200 g hamburgerryg 1 løg 1 rød peberfrugt 1 grøn peberfrugt 100 gram ananas i tern 1 dl ananaslage 2 tykke skiver agurk 1 dl. vand 1/2 bouillonterning 3 spsk kinesisk soya 1 tsk. vineddike Ris |
1. Kødet og løget skæres i strimler og svitses kort (løgene må ikke få farve) i en gryde. Låget lægges på og det simrer i 5 min. 2. Ananaslagen, vand, bouillon, soya og vineddike blandes i en gryde og koges ved svag varme. 3. Peberfrugt og agurk skæres i strimler. 4. Det hele hældes i gryden med kødet og koger i ca. 10 min. 5. Der laves ris til. |
Whiskysovs 2,5 dl Fløde 200g Svinekød i tern 2 gulerødder (i tern) 1 Porre (i tynde skiver) Poseris (vilde ris)
Salt Fedtstof til stegning |
1.Kødet kan forsteges hjemmefra af hygiejniske hensyn. 2.Kødet steges på panden. 3.Gulerodsternene steges lidt med. 4.Gulerødderne og kødet hældes i gryden. Fløde og Whiskysovs tilsættes. Det varmes op til kogning. Gryden sættes til side med låg på. 5. Vandet til risen varmes til kogning. Posen med ris og salt puttes i. Nu skiftes der lidt frem og tilbage mellem gryderne for at holde dem varme. 6. Når kødet og gulerødderne er ved at være møre tilsættes porreskiverne til whiskysovsen. Det skal ikke have ret meget. |
3 dl grov bulgur 4,5 dl vand Strimlet kød (gerne 2 stk.schnitzler) Et stort løg (i småstykker) 1 spsk Gorgonzola Fløde 1 Rød peberfrugt (i tern) Fedtstof til stegning Salt og peber |
1.Det strimlede kød brunes og krydres med peber 2.Løgstykkerne steges med 3.Når løget er blødt tilsættes Gorgonzolaen. Når den er smeltet tilsættes fløde, så retten akkurat er dækket. Tilsæt lidt salt. 4.Mens kødet simrer ristes et knust fed hvidløg i olien. Bulguren ristes lidt med. Vandet tilsættes og koges op. Der tilsættes salt. Det simrer i 5 min. Tages derefter af blusset i 5 min. 5.Nu tilsættes peberfrugten til kødet. Det varmes op og simrer indtil bulguren er færdig. Kødsovsen smages til med salt og peber. Det hele hældes sammen og røres rundt. |
To æg 1 rød peberfrugt (el. grøn) Fedtstof til stegning Evt. bacon Evt. forårsløg Evt. løg osv. Peber Salt Evt. chili Evt. paprika |
1.Pisk æggene sammen med 2 spsk vand og salt og peber 2.Endestykkerne skæres fra peberfrugten og snittes i tern 3.Skær peberfrugten i 4 ringe. 4.Ternene fra endestykkerne steges lidt på panden. Tages derefter til side. 5.Peberringene steges let 6.En smule af æggemassen hældes ud i bunden af ringene. Når det er størknet til en bund, hældes resten af æggemassen i. 7.Peberfrugtsternene puttes ned i ringene i æggemassen. Det simrer indtil æggemassen er størknet. ..... 8Man kan putte alt muligt i ringene. Baconstykker kan steges sammen med ternene. Forårsløg kan let steges osv. Det samme gælder forskelllige krydderier efter smag. |
Koteletter 1,5 dl. ris Hakkede tomater (1 dåse) Løg i tern (1-2 stk.) Æbler i tern (1-2 stk.) Mangochutney (sød) Ketchup Vand Salt Peber Karry Grill krydderi Fedtstof til stegning |
1. Koteletterne steges og krydres med salt, peber og en del grillkrydderi 2. Imens koteletterne steger smøres Omnia formen. Risene drysses i. Dåsen med flåede tomater hældes over risene. 3. Koteletterne lægges oven på de hakkede tomater. 4. Løg- og æbletern svitses i karry i ca. 5 min. på samme pande som koteletterne blev stegt på. 5. Hvis panden ikke er stor, skal løg/æble blandingen over i en gryde. Nu tilsættes 3 spsk Mangochutney, 0,5 dl ketchup og ca. 0,5 liter vand. Der krydres med salt og peber. Det varmes til kogning. 6. Blandingen hældes over i Omnia formen. Jeg oplevede, at 0,5 liter vand var for meget, så må man regulere således, at koteletterne er i væske. 7. Nu samles Omniaovnen og sættes på gasblus i ca. 0,5 timer. Kødet skal være gennemstegt. |
5-600g oksekød i tern (2,5 cm) 1 stort finsnittet løg Hvidløg 1stk. rød peberfrugt Paprika 1 ds.hakkede tomater (200g) tomatpuré mel Oksebouillon Timian (gerne frisk) Til serveringen: Creme fraiche |
1. Snit løget fint. Hak peberfrugten. Knus hvidløget. 2. Lav 200ml oksebouillon 3. Brun kødet i en stegepande i portioner. Læg kødet i en stor gryde eller en stegeso efterhånden som det er klart. 4. Steg løg, peberfrugt og hvidløg indtil de er blevet bløde. Rør 1 spsk paprika i. Steg endnu 1 minut. 5. Tilsæt tomater og 2 spsk. tomatpuré. 6. Bland melet med en lille smule bouillon, rør det i panden og tilsæt derefter resten af bouillonen. Tilsæt timian og smag til med salt og peber. 7. Hæld saucen over kødet og lad blandingen simre i et par timer. |
250 g mel 2,5 tsk bagepulver 85g smør + lidt til smøring 150g lys muscovado sukker 3 modne bananer 100mL yoghurt naturel 2 æg Evt. 85 g hakkede valnødder |
1. Forvarm ovnen til 180 grader 2. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Gnid smøret i, indtil blandingen ligner fine brødkrummer. 3. Mos bananerne med en gaffel, og tilsæt dem til melet sammen med yoghurt, æg og evt.valnødder. Pisk det hele sammen. 4. Smør en brødform. Hæld dejen i. Glat toppen af og lave en fordybning i midten. 5. Bag 60-75 min. indtil et spyd kan stikkes i kagen og stadig er ren, når det trækkes op. Lad brødet afkøle i 5 minutter i formen og vend det derefter ud på en rist, så det kan køle helt af. |
I tidens løb har jeg samlet nogle opskrifter på mad, der er ret nemme at lave med udgangspunkt i Trangia køkkenet.
På det sidste eksperimenterer jeg med bålmad og meget enkle tørrede retter til 1-2 personer. |