Tomatsovslæder/tomatlæder
Tomatlæder
Man kan lave tomatsnacks ved at koge tomater sammen med sukker til en tyk masse. Denne kan tørres i ovn eller dehydrator (50-60 grader i 8-10 timer). Se nedenfor.
Tomatsovslæder
Man kan lave en vegetarisk ret ved at lave en tomatsovs. Det kan f.eks. være:
1 gulerod (revet)
1 peberfrugt (finsnittet)
1 løg (fintsnittet)
2 fed hvidløg (fintkakket)
1 dåse konc. tomatpure
1 dåse hakkede tomater
Paprika, oregano, basilikum, salt og peber
Man kan tilsætte alle mulige grønsager.
Grønsagerne svitses i lidt olie. Tomatpure og krydderierne svitses med et par minutter. De hakkede tomater tilsættes. Retten koger sammen, så den er meget tyktflydende.
Tørring
Sovsen fordeles i et tyndt lag (ca 1 cm) på bagepapir i ovn eller dehydrator. Jeg bruger dehydrator. Der skal sikres at der kan ske en luftudskiftning, så jeg dækker halvdelen af den ene bakke med bagepapir og derefter den modsatte ved bakken oven over. Så tvinges luften hen over sovsen. Der dehydreres i 8-10 timer ved 50-60 grader. I den sidste periode kan man evt vende tomatsovspladerne.
Ret: Pasta med tomatsovslæder
2 pers.
1/2 pose kvickpasta, 1/2 tomatlædersovs, salt -------- evt. bacon, smør, olivenolie el. andet godt.
En gryde sættes over varmen med vand.
Tomatsovslæderet rives i mindre stykker og puttes i en anden gryde sammen med pasta og salt. Nu hældes kogende vand over så det dækker og ikke mere. Det koger i 3 minutter i mens der spædes med kogende vand, hvis det bliver for tørt.
Til sidst tilsættes evt. bacon, smør, olivenolie el. andet godt.
_________________________________________________________________